TOP

Mijn patiëntengids

Patiënten moeten kunnen vertrouwen op goede en veilige zorg. Toch kan er iets misgaan vóór, tijdens of na de behandeling. Artsen en verpleegkundigen in ziekenhuizen doen er alles aan om dit zoveel mogelijk te voorkomen. Patiënten kunnen daarbij helpen. Zorgverleners kunnen hun ogen, oren en gevoel goed gebruiken om goede en veilige zorg te verlenen.

Mijn Patiëntengids laat zien wat patiënten en hun familie kunnen doen om ongelukken of problemen in het ziekenhuis te voorkomen. In dit praktische boekje voor patiënten staan veel tips die mensen direct in de praktijk kunnen brengen. Ook is er veel ruimte in het boekje voor persoonlijke aantekeningen.

Mijn patiëntengids is op 15 november 2012 gelanceerd tijdens het slotcongres van het VMS Veiligheidsprogramma. Medische informatie in de gids is mogelijk niet meer actueel.

Totstandkoming

De informatie en tips komen uit wetenschappelijke literatuur en uit diverse interviews met artsen, verpleegkundigen, patiënten en andere deskundigen. De makers van deze gids hebben ook over de grens gekeken naar België en Denemarken waar eveneens patiëntengidsen over veiligheid zijn. Ook is gebruik gemaakt van de patiëntveiligheidskaarten die zijn ontwikkeld door Patiëntenfederatie Nederland.

‘Mijn patiëntengids’ is een gezamenlijke uitgave van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen, de Federatie Medisch Specialisten, de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra en Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland.

Document

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u mailen naar mevrouw A. Verkaar, a.verkaar@nvz-ziekenhuizen.nl of mevrouw T. Boshuizen, t.boshuizen@nvz-ziekenhuizen.nl

Datum laatste update:
10 november 2017
Is deze informatie nuttig?
Informatie niet compleet of actueel?
Mail de redactie