TOP

Voorlichtingsfilms medicijngebruik in het ziekenhuis

De Nederlandse Vereniging van Ziekenhuisapothekers (NVZA) heeft een aantal voorlichtingsfilms ontwikkeld voor patiënten in het ziekenhuis. Uit onderzoek van de NVZA blijkt dat patiënten vaak een gebrek aan informatie en voorlichting over medicijnen ervaren, terwijl dit in veel gevallen een essentieel onderdeel is van de behandeling. Voor veel patiënten is het daarnaast niet duidelijk wat er precies gebeurt rondom medicijnen in het ziekenhuis, of ze weten ze niet waar zij met vragen terecht kunnen.

Om patiënten beter te informeren heeft de NVZA een aantal korte voorlichtingsfilmpjes gemaakt. In ieder filmpje wordt een veel gestelde vraag over medicatiegebruik in het ziekenhuis uitgewerkt. Er wordt uitgelegd wat er achter de schermen gebeurt rondom medicatie en er wordt aangegeven waar patiënten terecht kunnen met vragen over medicatie.

De films zijn samen met patiënten ontwikkeld en afgestemd met Patiëntfederatie Nederland. De films zijn, met naamsvermelding, vrij te gebruiken door ziekenhuizen. Je vindt de films op de website van de NVZA.