TOP

Kleurrijke 10 thema waaier als kennismaking voor alle medewerkers

Het Erasmus MC heeft een kleurrijke waaier ontwikkeld met informatie over alle tien de thema’s, inclusief het nieuwe thema Kinderen. De waaier is bedoeld om als medewerker in het ziekenhuis kennis te maken met de 10 thema’s.

Elk thema heeft een eigenaar (afdelings- of sectorhoofd), die samen met zijn/haar projectgroep het thema uitwerkt en de invoering binnen het Erasmus MC voorbereidt. Ieder thema maakt gebruik van de praktijkgids van het VMS Veiligheidsprogramma. Door het ontwikkelen en toepassen van een aantal interventies kunnen afdelingen direct succes boeken en de vermijdbare onbedoelde schade reduceren. Bij elk thema hoort ook een helpdesk: op elke kaart heeft het ziekenhuis een e-mailadres aangemaakt waar de medewerkers terecht kunnen met vragen. Bijvoorbeeld voor het thema Pijn geldt het mailadres pijn@erasmusmc.nl.
In totaal zijn 4.000 waaiers uitgedeeld. Naast de waaier heeft elke afdeling ook een snoeppot ontvangen met een sticker van de waaier zodat de herkenbaarheid toeneemt.

Download

Bekijk en download de waaier.

Contact

Voor vragen over dit initiatief kunt u een e-mail sturen naar Joke Vermeeren, Stafadviseur Patiëntenzorg & Coördinator Kenniscentrum Patiëntveiligheid.