TOP

DVD ‘Mens & bewegen’

Naam initiatief: Meer beweging voor Kwetsbare Ouderen met de DVD ‘Mens & Bewegen’.

Ziekenhuis: Diaconessenhuis Leiden

Dit voorbeeld heeft betrekking op:

10 thema’s: Kwetsbare ouderen

Toelichting

De werkgroep Kwetsbare Ouderen van het Diaconessenhuis Leiden is druk bezig met de implementatie van de bundel Kwetsbare Ouderen, rondom patiënten van 70 jaar en ouder. De patiënten worden bij opname gescreend op de subthema’s; delier, vallen, ondervoeding en fysieke beperkingen. Met betrekking tot het subthema fysieke beperkingen heeft de werkgroep een dvd ontwikkelt: ‘Mens & Bewegen’.

Bekijk de trailer:

Functieverlies treedt op door bedlegerigheid. De spiermassa neemt in snel tempo af en daarmee de spierkracht en algehele conditie van de patiënt. Door de dvd ‘Mens & Bewegen’ via het interne televisiekanaal uit te zenden, stimuleert het ziekenhuis de patiënten om minimaal drie keer per dag mee te bewegen. De oefeningen bestaan uit eenvoudige bewegingen die vanuit bed en stoel gedemonstreerd worden door vrijwilligers. Naast de beelden is alles ook goed te verstaan, zodat mensen die minder goed kunnen zien de oefeningen ook kunnen volgen.

Bestellen

De dvd is te bestellen bij Jaap van Deutekom, Beleidsmedewerker Stafbureau van het Diaconessenhuis Leiden, op mailadres: jlvdeutekom@diaconessenhuis.nl
Met vermelding van het gewenste aantal, ter attentie van wie en het afleveradres.
Kosten: 35 euro (incl. btw en verzendkosten).

Contact

Voor vragen over dit initiatief kunt u een e-mail sturen naar Eefje Huizer.